Eu pot! Eu vreau! Eu merit!
Cine eşti? Încotro te îndrepți? Care este rolul tău în această viață?
“Purtăm pe umeri multă suferință inutilă, de care ne putem detaşa înțelegând …Tot ce trebuie să facem este să ne amintim: să ne amintim cine suntem şi ce suntem, prin ce am trecut, de unde am venit, de ce suntem aici? Pe măsură ce ne amintim, vindecarea se produce de la sine”, spune Brian Weiss.
Dacă doreşti să afli răspunsul la aceste întrebări, Laboratorul de Creație te invită la o serie de ATELIERE INEDITE DE DEZVOLTARE PERSONALĂ prin arte combinate şi îmbinate cu teste proiective, lăsând intuiția şi trăirile personale să zburde pe tărâmul creativității.
SCOPUL acestor ateliere este de a ne conştientiza resursele pe care le avem şi să le folosim în călătoria renaşterii noastre după motto: “găseşte curajul de a fi tu însuți, chiar dacă încă nu ştii cine eşti” (Paulo Coelho).
DURATA: atelierul durează 2 ore de activități inedite, instrumentele folosite fiind şi plastelina/lutul şi uneltele de modelat, pensulele şi culorile acrilice şi pânza canvas, carduri metaforice 😊
CUI I SE ADRESEAZĂ: persoanelor peste 18 ani care îşi doresc o schimbare benefică în viața lor.
…găseşte curajul de a fi tu însuți, chiar dacă încă nu ştii cine eşti!Paulo Coelho
Ateliere creative și recreative pentru adulți
Ateliere creative pentru adulți: Când vorbim despre CREATIVITATE, ne gândim, de cele mai multe ori, la domeniul artistic: pictură, muzică, dans, literatură. PRODUSELE CREATIVE sunt rezultate ale actului de creație mai ales dacă aceastea îndeplinesc mai multe condiții ca de exemplu: să fie VALOROASE (să nu fie un kitsch sau un produs de duzină), să fie ORIGINALE (să fie diferite de alte produse asemănătoare), să fie UTILE (să aibă un scop), să aducă ceva NOU (adică să nu redea o idee existentă). Creativitatea poate fi văzută și ca un mod de a gândi și nu numai ca o trăsătură de personalitate. Apelăm la creativitate în domeniul artei, de cele mai multe ori, dar și atunci când dorim să rezolvăm o situație incertă, ambiguă, în care, în aparență, nu există o soluție ușor de găsit, ci trebuie să descoperim singuri ce e cel mai bine să facem, să avem cât mai multe idei din care să putem selecta cele mai bune. În concluzie, ne folosim de gândire, emoții și imaginație în clipele în care dăm dovadă de creativitate. Chiar dacă producem multe idei, este extrem de important să le judecăm critic pentru a găsi cele mai eficiente modalități de a le pune în practică.
“Creativitatea înseamnă să materializezi idei noi și imaginative. Creativitatea implică 2 procese: gândire și apoi realizare. Dacă ai idei și nu pui în practică, atunci ești doar cu imaginație, nu ești creativ” – Linda Naiman, Creativity Art Work
Pentru mine, un om creativ este acela care găsește alte alternative/rezolvări la problemele sale și nu stereotipiile folosite de ceilalți. Însă, ingredientul necunoscut în creativitate este pasiunea și atenția acordată oamenilor dar și pentru oameni. Dacă cele două ingrediente s-au mai epuizat sub acțiunea factorilor sociali, personali sau chiar și profesionali, este cea mai bună șansă pe care o poți da creativității.
… creativitatea înseamnă să materializezi idei noi și imaginative. Creativitatea implică două procese: gândire și apoi realizare. Dacă ai idei și nu pui în practică, atunci ești doar cu imaginație, nu ești creativLinda Naiman